KAKO IZKORISTITI ČAS, KI NAM JE DAN


KAKO IZKORISTITI ČAS, KI NAM JE DAN

V obdobju v katerem smo, je brez dvoma vsem po svoje težko. Vsak dan nove novice, ki niso nič kaj dosti prijetne. Kamorkoli se obrnemo, je govora o virusu COVID-19. O njem pišejo povsod. Vsaka objava, ki jo vidimo na socialnih omrežjih, je o tem. Poslušamo na radiu in celo med reklamami na televiziji. Nekateri smo zaprti doma, drugi morajo vseeno na svoja delovna mesta, tisti, ki smo jim najbolj hvaležni, pa skrbijo za obolele. Torej, vsi se tako ali drugače spopadamo s trenutno situacijo. Pa to pomeni, da moramo zdaj tedne ali celo mesece preživeti na način, da se pritožujemo in živimo v morečem okolju?

SITUACIJO OBRNITE SEBI V PRID

Odgovor je: ne. S tem, da smo na tekočem in iz zanesljivih virov pridobivamo informacije o situaciji, ni nič narobe. To celo spodbujam. Napotke, ki nam jih dajejo, moramo poslušat in se jih držat. Ostanimo doma in preprečimo širjenje virusa. Ampak, se lahko na vsake toliko časa od tega odmaknemo. Ni nujno, da se pogovarjamo in poslušamo le o tem. Poglejmo si kakšen film, ki si ga želimo že dolgo časa. Kaj narišimo, tudi, če ne znamo. Pobarvajmo pobarvanko, ki smo jo kupili dolgo nazaj. Dajmo si glasbo tako na glas, da jo bodo slišali sosedje. Potem pa na ves glas kričimo besedilo pesmi in skačimo naokoli. Zakaj ne?

Vsaka stvar v življenju, se zgodi z razlogom. Tudi to, kar se trenutno dogaja, je z razlogom. Verjetno za vsakega izmed nas z drugačnim, ampak če na situacijo tako gledamo, nam ne bo le lažje, vendar bomo avtomatično postali bolj pozitivni, produktivni in naredili celo kaj, kar nam bo v prihodnosti prišlo zelo prav. Dneve si lahko vseeno organiziramo na način, da se bomo počutili, kot da smo veliko naredili. Pojdimo na zrak, naredimo kakšen trening, da razgibamo svoje zaspane mišice, nadoknadimo vse, kar moramo za službo, meditirajmo, itd. Lahko pa tudi dva dni zaporedoma prespimo in se odpočijmo za vsa leta nazaj, in vsa leta naprej.

Vsekakor pa, ne pozabimo na svoje psihično počutje. Tako zelo navajeni smo skrbeti za svoje telo, pozabimo pa na ‘glavo’. Vzemimo si čas tudi za to. Osredotočimo se nase. Kaj vas muči že veliko časa in se s tem ne spopadete? Si ne odpustite za nekaj, kar ste naredili vrsto let nazaj? Delajte na tem, tudi, če bo težko. Zdaj imate možnost. Predvsem pa, bodite hvaležni za vsako malenkost. Dajmo nekaj pozitivnega povleč iz vsega slabega, kar se dogaja. Skupaj bomo šli čez to… in ne pozabite na smeh, ki je največje zdravilo.

 

” SPEND YOUR FREE TIME THE WAY YOU LIKE, NOT THE WAY YOU THINK YOU’RE SUPPOSED TO. ” (Susan Cain)