Izognite se čakalnim vrstam pri zdravniku in pri plačevanju položnic


Izognite se čakalnim vrstam pri zdravniku in pri plačevanju položnic

Zadnjič mi je soseda pripovedovala, da je pri osebnem zdravniku dobila napotnico za pregled pri specialistu. Ko je poklicala, da se naroči za termin, so ji povedali, da pride na vrsto šele čez par mesecev.

Ste tudi vi kdaj čakali toliko dolgo na pregled?

Lahko se izognete neprijetnem čakanju. Z uporabo računalnika in interneta je vse preprosto. Na zdravju prijaznem portalu Čakalne dobe lahko dobite informacije o čakalnih dobah. Na tej povezavi (https://www.cakalnedobe.si) vpišete zdravstveno storitev na katero si želite naročiti in izberete regijo. Ogledate si, koliko je pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti (javni zdravstveni zavodi in koncesionarji), potrebno čakati za prosti termin in potem pošljete napotnico tja, kjer je najmanjša čakalna vrsta. Tako se izognete čakanju, poleg tega pa tudi prihranite pri času, saj ne rabite okoli klicati, kje bi bili najhitreje na vrsti. Za dostop do informacij ne potrebujete biti registrirani.
Tisti, ki ste vešči malo bolj napredne uporabe interneta, pa lahko za iskanje informacij o zdravju uporabite portal eZdravje, dostopen na povezavi (http://www.ezdrav.si). V okviru projekta eZdravje pa je na voljo spletni portal zVem, dostopen na tej povezavi (https://zvem.ezdrav.si/domov), kjer se pacient lahko tudi sam preko spleta naroči na prosti termin. Če ga želite uporabljati, se morate najprej registrirati.

Danes so časi, ko je uporaba računalnika postala del našega vsakdana. Z uporabo si lahko olajšamo življenje.

Internet poleg iskanja informacij in rešitev za naše težave, lahko uporabljamo za veliko stvari. Namesto, da pošiljamo pošto po navadnem pismu in čakamo ali bo prispelo pravočasno, zakaj ne bi raje uporabili elektronsko pošto. Prejemnik jo dobi takoj in ne boste se rabili obremenjevati, ali je sploh prispela. Tudi neprijetnim čakalnim vrstam pri plačilu položnic se lahko izognete. Prijavite se na spletno banko in položnice plačujte kar iz svojega naslonjača. Prav tako vam ne bo treba več drugih prositi, da naj gredo namesto vas v trgovino, če sami ne boste zmogli. Artikle si lahko izberete kar v spletni trgovini in vam jih dostavijo na dom. Vse kar je potrebno je le, da imate računalnik in dostop do interneta.

So pa nekateri internetni programi malo bolj zahtevni in včasih se znajdemo pred dilemo, kako jih uporabiti. Če potrebujete pomoč, lahko pokličete k nam in dobite brezplačno pomoč.

Imate doma star računalnik, ki bo kmalu odslužil svoje. Ste ugotovili da potrebujete novega? Če uporabljate računalnik samo za iskanje podatkov in elektronsko pošto, verjetno ne potrebujete zelo dragega in zmogljivega računalnika.

Zakaj bi plačevali za nakup novega več, če pa lahko dobite zelo kvaliteten računalnik že veliko ceneje, pri nakupu pa lahko prihranite tudi od 30 do 40 odstotkov. Vas zanima, kako je to mogoče?

Verjetno imate mnogi, ko kupujete računalniško opremo v mislih, da mora ta biti nova. Ste kdaj pomislili, da bi lahko namesto novega računalnika kupili TOVARNIŠKO OBNOVLJEN RAČUNALNIK? Ko kupci slišijo besedo ‘obnovljeno’, so prepričani, da je bil artikel že uporabljen in ne bo deloval brezhibno, zato se raje odločijo za nakup novega. Pri tem pa ne vedo, da se različni razstavni eksponati in modeli računalnikov po prihodu novih, ponovno znajdejo pri proizvajalcu. Prav tako se velikokrat zgodi, da kupci po nakupu računalniško opremo iz različnih razlogov vrnejo nazaj k proizvajalcu. Ta jo pregleda in popravi.
Kakovost tovarniško obnovljenega računalnika je enaka modelu, ki si prodaja kot nov, cena pa je znatno nižja!
To pa še ni vse. Pri nakupu tovarniško obnovljenega računalnika brezplačno dobite tudi licenčni operacijski program Windows 10 PRO in garancijo 12 mesecev.

Ponudbo tovarniško obnovljenih računalnikov si lahko ogledate v naši spletni trgovini TIP&TAP ali pa nas pokličete in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri . Z nakupom boste prihranili in bili v koraku s časom.